Skip to content

Θεατρικό Εργαστήρι

  theatrical workshop Horto plus

  ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ_Συναντήσεις χοροθέατρικού αυτοσχεδιασμού

  Ελάτε• Σπεύσετε, να δημιουργήσουμε το νέο Θέατρο!

  Σας καλώ στον ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με πρόταγμα την Ειλικρινή Ελεύθερη Έκφραση και την από Κοινού Καλλιτεχνική Δημιουργία.

  Ελάτε να: εξερευνήσουμε τις εκφραστικές δυνατότητες και τους ήχους του σώματος μας, να παίξουμε με τους συντοπίτες μας και να διαπλάσουμε τους κοινωνικούς μας δρόμους.

  Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε βρίσκουν την καταγωγή τους στα θεμέλια του θεάτρου, του χορού, των πολεμικών τεχνών, του τσίρκο και φυσικά της μουσικής.

  Στόχος η σύσταση μιας θεατρικής ομάδας μεικτών ηλικιών που δημιουργεί και ερμηνεύει τα δικά της έργα, κατασκευάζοντας ένα Κοινωνικό Θέατρο φτιαγμένο από την κοινότητα για την κοινωνία.

  Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία για να συμμετάσχετε στο εργαστήριο. Μόνο η φορεσιά σας να είναι εύπλαστη, το μυαλό σας σε εγρήγορση και η διάθεση σας κοινωνική.

  Έναρξη 11 Ιανουαρίου

  Διάρκεια : Ιανουάριος έως Μάιος 2023

  Ημέρες συνάντησης: Τετάρτη και Κυριακή Ώρα: 17:00-18:45

  Τόπος: Ίδρυμα Αγγελίνης – Χατζηνίκου

  Κόστος συμμετοχής: ελεύθερη συνεισφορά (κουτί/καπέλο)

  Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες, τις γλώσσες, τις δυνατότητες.

  Καλό θα ήταν να φοράτε χοντρές κάλτσες, άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας προαιρετικά ένα στρώματακι κι ένα λεπτό κουβερτάκι 🙂

  Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο: +30 6992175212

  _____ __________ _________ _________ _____

  Από την συντονίστρια:

  Ονομάζομαι Ρεγγίνα Βασιλική Λεβεδιανού και είμαι πολυκαλλιτέχνιδα. Η δημιουργική μου ποιότητα εκδηλώνεται ευρύτερα στο μέρος που συναντιούνται όλες οι παραστατικές τέχνες• στο Θέατρο.

  Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και παράξει πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο στην Αθήνα.

  Σπούδασα θέατρο, στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη, ενώ από την πρώτη παιδική ηλικία ασχολούμαι συστηματικά με τον χορό. Πριν ακόμα και από τις σπουδές μου αναμειγνύομαι συνεχώς μέσα σε παραστάσεις χορού, θεάτρου, τσίρκο και θεάτρου δρόμου.

  Μελετάω πάνω σε κλασσικές και παραδοσιακές φόρμες έκφρασης, ενώ παράλληλα συγκροτώ την προσωπική μου έρευνα πάνω στη μορφή της παραστατικής έκφρασης.

  Έχω επιμεληθεί και παρουσιάσει τα έργα : “ΤΡΕΙΣ και ο ΚΡΙΝΟΣ” 2012, Ομάδα εμείς οι Τρείς

  “Το Δέντρο Που Μισούσε Τα Χριστούγεννα” 2014-2016, Πιτσιρικάουα

  “Άσπρο-Μαύρο” 2014, Θεατρικό Εργαστήριο του 49ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

  Το 2016 συναντιέμαι και συνεργάζομαι με τον Αλεξέι Μαΐστορα και παρουσιάζουμε τα έργα:

  “BABUSKA, ένα θεατρικό χοροποίημα” 2017, ΒΙΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

  “PROSXEDIO Kafka__ performance for the psyche of an acrobat” 2018-’20, ΒΙΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

  Παράλληλα με την θεατρική μου πορεία, το 2014 ιδρύω μαζί με αγαπημένους συνεργάτες τη μουσική κολεκτίβα “Dontknowhat Project”, όπου για μερικά χρόνια παίζουμε swing, funk, hot jazz και blues μουσικές, διασπείροντας πυρήνες χορευτικού οίστρου πραγματικά παντού!!

  Το 2021, ύστερα και από τα δύο χρόνια της καραντίνας που με βρήκαν μπλοκαρισμένη καλλιτεχνικά στην πόλη, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα εκτός του αστικού ιστού. Μετακόμισα στο Πήλιο αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής, περισσότερο εναρμονισμένης με τα φυσικά στοιχεία. Το φετινό καλοκαίρι συνεργάστηκα με το SEA CLOWN SAILING CIRCUS, όπου πολλοί από εσάς συναντήσατε. Το SEA CLOWN κάνει παραστάσεις όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, παραδίδει μαθήματα ακροβατικών και ζογκλερικών στο άψε σβήσε και αφήνει χαμόγελα όπου περνά! Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να μοιραστούμε γνώσεις με κάποιους από αυτούς τους καλλιτέχνες.

  Τελευταία, αποφάσισα να εγκατασταθώ προσωρινά στο Νότιο Πήλιο και να καλέσω την δημιουργία του εργαστηρίου ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ.

  Θα χαρώ να σας συναντήσω στο θεατρικό τερέν!

  click to return top of the page